Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Noutati Angiomedica

5 sfaturi de aur pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu mese îmbelșugate. Sarmalele, cârnații, friptura, salata de boeuf sau cozonac sunt doar câteva dintre bunătățile care nu lipsesc de pe mesele românilor de Crăciun și Revelion, dar oricât de gustoase ar fi trebuie trebuie să avem mare grijă la alimentație în această perioadă pentru a evita eventuale probleme de sănătate.

Recomandarea este valabilă atât pentru pacienții tineri, dar mai ales pentru persoanele cardiace. Iată câteva sfaturi pe care pacienții cu boli cardiovasculare ar trebui să le urmeze pentru a se bucura de sărbători liniștite.

Limitați aportul de sare!

Consumul excesiv de sare poate crește tensiunea arterială, fiind un real pericol pentru persoanele care suferă de hipertensiune și insuficiență cardiacă congestivă. Dacă nu puteți renunța de tot la sare, ideal ar fi să înjumătățiți cantitatea pe care o adăugați în mâncare.

Evitați excesul de grăsimi!

Se știe că bucătăria românească este grasă, cu preparate ce abundă în grăsimi. Din cauza aportului prea mare de grăsimi saturate, colesterolul ”rău” (LDL) din sânge crește, favorizând formarea cheagurilor de sânge și producerea unui accident cerebral vascular sau infarct miocardic. Așadar, evitați să consumați prea multe alimente bogate în grăsimi.

Mâncați dulciuri cu moderație!

Dulciurile nu lipsesc din casă în perioada sărbătorilor însă zahărul în exces este asociat cu o tensiune arterială și o glicemie mai mare. Se recomandă să nu consumați ciocolată, prăjituri și alte dulciuri în exces. Pacienții care au și diabet nu trebuie să consume deloc zahăr, optând pentru îndulcitorii naturali.

Evitați să consumați alcool!

Alcoolul poate crește nivelul de trigliceride din sânge și tensiunea arterială, fiind asociat și cu riscul unor probleme grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral. Ideal ar fi ca pacienții cardiaci să nu consume deloc alcool. Și nu doar de sărbători, ci în general.

Moderația este cheia unor sărbători fericite

E de înțeles că vă doriți să gustați din toate bunătățile specifice sărbătorilor și cheia chiar aceasta este: gustatul și nu supraalimentația. Moderația vă ajută să aveți grijă de sănătatea inimii în timp ce vă puteți bucura de toate alimentele de pe masa de Sărbători.


Daca suferiti de o afectiune cardiovasculara puteti programa oricand un consult de specialitate la Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica.

  DETALII

  PREMIERĂ medicală națională: tumoră rară extirpată complet printr-o intervenție chirurgicală de complexitate foarte ridicată

  București, 4 noiembrie 2021: Viața unui pacient de 71 de ani a fost salvată prin realizarea unui intervenții chirurgicale de complexitate foarte ridicată. Pacientul a fost diagnosticat cu leiomiosarcom endovascular – un tip de cancer întâlnit la mai puțin de 5% din populația lumii. Tumora gigant (30cm lungime cu diametru de 10 cm) ce invadase aproape jumătate din sistemul circulator periferic al pacientului, a fost extirpată în totalitate din venele acestuia după 7 ore. Operația a fost realizată de echipa medicală a Spitalului privat de Boli Cardiovasculare Angiomedica – centru de excelență medicală dedicat în totalitate pacienților cu afecțiuni cardiovasculare .

  Leiomiosarcomul este o tumoră agresivă ce atacă țesuturile musculare netede și este relativ frecvent întâlnit la stomac, ovare, uter și extrem de rar la nivelul venelor. La nivel mondial sunt cunoscute până în 5% astfel de cazuri, iar rata de succes este infimă, întrucât acest tip de cancer este, de cele mai multe ori,depistat în faze avansate. În cazul pacientului de 71 de ani, tumora malignă a fost localizată la nivelul unei vene din piciorul drept, ce s-a extins agresiv la alte cinci, punând în pericol viața acestuia.

  ”Provocarea acestui caz medical a constat în extirparea totală a tumorii din interiorul venelor afectate ceea ce presupune o meticulozitate extrem de ridicată și de asemenea ulterior refacerea sistemului circulator periferic. După 7 ore de muncă intensă, am reușit acest lucru, iar acum pacientul nostru este la recuperare, merge și se simte foarte bine.” a declarat Prof. Dr. Mircea Pătruț – medic primar chirurgie vasculară și cardiovasculară și coordonatorul echipei medicale de intervenție.

  Pacientul, de cetățenie română este inginer de profesie care s-a stabilit în SUA de mai bine de 30 de ani. A fost diagnosticat cu acest tip de cancer în urmă cu 3 ani dar localizat pe țesutul exterior al venelor, reușind tot cu ajutorul Prof. dr. Pătruț, să intre în remisie. Cazul său a fost și în atenția medicilor din SUA, care au refuzat să îl opereze din cauza complexității, propunându-i ca alternativă înscrierea într-un studiu de cercetare în faza I.

  Echipa medicală care a realizat intervenția a fost formată din: medicul coordonator al intervenției Prof. Univ. Dr. Mircea Pătruț – medic primar Chirurgie vasculară și cardiovasculară, Prof. Dr. Vasile Grosu, medic primar ATI și Dr. Victor Prisăcari, medic specialist chirurgie cardiovasculară.


  Despre Spitalul Privat de Boli Cardiovasculare Angiomedica
  Înființat în 2016, Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica este primul centru privat de diagnostic care oferă examinare, tratament minim-invaziv și monitorizare pacienților cu afecțiuni cardiovasculare atât din București, cât și din țară și străinătate. Acesta este o instituție medicală specializată în cardiologia clinică, tehnici hibride, proceduri endovasculare, chirurgie minim-invazivă cardiovasculară, aritmologie și electrofiziologie. Serviciile medicale sunt în regim ambulatoriu, de spitalizare de zi și continuă (min. 24 ore) în saloane cu grad ridicat de confort și igienă.

  DETALII
  tulburari-ritm-cardicac-clinica-angiomedica

  Tulburările de ritm cardiac. Cauze și tratament

  Medic respondent: Dr. Alexandru Deutsch, Medic Primar Cardiologie / Electrofiziologie și Stimulare Cardiacă în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica

  Aritmiile sunt frecvent întâlnite la pacienții cu patologie cardiovasculară sau la persoanele fără boală cardiacă structurală. Ele se pot împarți in bradiaritmii sau tahiaritmii.

  DETALII

  Beneficiile interventiilor minim-invazive personalizate

  Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica oferă pacienților săi, pe lângă servicii medicale de diagnostic și tratament, posibilitatea de a efectua intervenții de chirurgie cardiovasculară minim-invazive personalizate, cu beneficiu maxim pentru pacient.

  DETALII
  spitalul-privat-de-boli-cardiovasculare-angiomedica-bucuresti

  De ce au romanii nevoie de un Spital de Boli Cardiovasculare

  Experiența pe care specialiștii Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica o au în patologiile cardiovasculare demonstrează că medicii de familie din România se confruntă tot mai des cu astfel de pacienți. Faptul că suntem pe primul loc în Europa la incidența acestor boli, iar în România afecțiunile cardiovasculare sunt cauza de deces numărul 1, arată că este nevoie de mai multă educație și programe susținute de prevenție și diagnosticare precoce.

  Știm că lipsa prevenției și a controlului periodic al stării de sănătate provoacă o aglomerare în sistemul medical de stat, cu pacienți în stadii avansate ale bolii și risc crescut de mortalitate.

  DETALII
  angiograf-spitalul-angiomedica

  Tema: Care sunt afectiunile inimii care se trateaza cu ajutorul angiografului

  Medic respondent: Dr. Adrian Linte, medic specialist Cardiologie Intervențională în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica

  Faptul că tehnica medicală evoluează rapid, în beneficiul direct al paciențior, nu mai este uimitor. Acum, medicii pot face intervenții din ce în ce mai complexe, pot salva vieților oamenilor cu boli care până în urmă cu (20 de ani) păreau de neînvins, la fel cum invențiile din medicină reușesc să trateze diverse afecțiuni fără bisturiu.

  Așa  se întâmplă și cu angiograful, aparatul de extremă precizie care poate să și ”vadă” să și vindece în același timp, astfel că bolnavul scapă de bisturiu și își rezolvă problema de sănătate într-o singură ședință. Ceea ce definește investigația angiografică (angiografia) este faptul că se pot cerceta radiologic vase de sânge chiar și de un milimetru în diametru dintr-un anumit segment al corpului, permițând astfel specialiștilor cardiovasculari să depisteze, să diagnosticheze corect  și să stabilească tratamentul optim pentru o multitudine de probleme de sănătate.

  DETALII
  boala-obstructiva-angiomedica

  Boala obstructivă a arterelor și tratamentul său adecvat

  Boala obstructivă a arterelor afectează, în România, 1 din 3 persoane de peste 70 de ani, dar poate să apară cu frecvență ridicată chiar și la vârste mai tinere cum ar fi 40-50 de ani, uneori chiar și mai devreme, indiferent de sex, statut sau istoric personal. Este una dintre cele mai frecvente și periculoase boli de care suferă persoanele de vârsta a treia la noi în țară.

  Această afecțiune înseamnă astuparea sau îngustarea unor vase de sânge importante și pune în pericol sănătatea bolnavului. Netratată, această afecțiune poate provoca destul de rapid nenumărate  afecțiuni, cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare (care la rândul său poate duce la amputație), ischemia mezenterică (obstrucția vaselor din abdomen care poate genera dureri abdominale postprandiale sau în caz de obstrucție acută necroza unui segment important intestinal, complicație amenințătoare de viață) și multe altele.

  DETALII
  SUNA ACUM!