Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Angioplastie Coronariana cu Stent

Prin angioplastie coronariana se realizeaza  o procedura nonchirurgicala, minim invaziva, de tratare a cardiopatiei ischemice. Procedura presupune implantarea de stenturi cardiace, cu scopul de a dilata stenoza (ingustarea aterosclerotica) a vaselor coronare, pentru a permite irigarea eficienta a inimii cu sange. Angioplastia se realizeaza sub anestezie locala, prin efectuarea unei punctii la nivel radial (artera de la incheietura mainii) sau femural (artera de la radacina coapsei), prin care se introduce o sonda foarte subtire (cateter) si se inainteaza pana la zona afectata. Spre deosebire de simpla dilatare a stenozei prin introducerea unui balon care mareste diametrul arterei, implantul de stent este mult mai stabil si eficient in preventia reaparitiei stenozei. Cu ajutorul cateterului, este introdus stentul pliat (un tub metalic foarte fin), montat pe un balon, care se depliaza si ramane in vasul afectat, dupa ce balonul este retras. Stentul trateaza ingustarea vasului si mentine diametrul sau optim, pentru o perioada indelungata.

Programati acum un consult pentru Angioplastie Coronariana cu Stent folosind formularul online.

Cel mai mare avantaj al implantului de stent este evitarea traumatismului asociat chirurgiei cardiace, ce implica taierea sternului. Procedura este minim invaziva, de scurta durata, iar pe parcursul acesteia pacientul ramane constient si, ulterior, se recupereaza foarte rapid. Stentul cardiac poate fi stent metalic neacoperit (este introdus ca atare si, in cazul prezentei factorilor de risc, pot aparea, in timp, noi ingustari ale vaselor), stent cu eliberare de substante medicamentoase (stentul are un invelis impregnat cu substante farmacologice care impiedica ingrosarea vasului si previn restenoza), sau stent bioresorbabil (cel mai avansat tip de stent, care se dizolva in mod natural si permite reluarea functionarii naturale a arterei).

angioplastie

Angioplastia cu implant de stent este o procedura de cardiologie interventionala indicata pentru tratarea nonchirugicala a cardiopatiei ischemice, o afectiune cardiovasculara ce afecteaza un numar ridicat de persoane cu multipli factori de risc. Implantul de stent se efectueaza numai in cazul stenozelor severe, la indicatia specialistului cardiolog, pe baza investigatiilor de specialitate. In urma procedurii, pacientul constata in primul rand disparitia anginei (care reprezinta un simptom al afectiunilor cardiace), insa, mai mult decat atat, speranta sa de viata este prelungita. Angioplastia cu stent reprezinta una din cele mai importante inovatii in tratamentul bolii coronare, fara riscurile si complicatiile asociate interventiilor chirurgicale. Prin Angioplastie se urmareste imbunatatirea dramatica a calitatii vietii pacientului.

Pacientul este spitalizat timp de cel mult 48 de ore si isi poate relua rapid stilul de viata obisnuit, datorita caracterului minim invaziv al procedurii. Reactiile adverse sunt rare si pot fi de natura hemoragica sau alergica (o reactie la substanta de contrast folosita in procedura complementara de angiografie, pentru vizualizarea vaselor ingustate). Medicul specialist si sala de angiografie in care se realizeaza procedura sunt perfect echipate pentru a interveni in eventualitatea oricarei reactii adverse. Spre deosebire de angioplastia cu balon, care trebuie repetata pentru a mentine dilatarea optima, implantul de sent cardiac asigura eficienta de durata, cu o rata de succes de peste 90% si risc foarte scazut de complicatii.

Va rugam ca la internare sa va prezentati  cu rezultatul analizelor: uree, creatinina, hemoleucograma si INR. Rezultatul analizelor nu trebuie sa fie mai vechi de 72 ore.

Solicitati acum o oferta personalizata pentru Angioplastie Coronariana cu Stent folosind formularul de mai jos. In scurt timp un specialist Angiomedica va va comunica in scurt timp oferta Angiomedica si va va oferi informatii suplimentare privind procedura.


    SUNA ACUM!