Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Centrul Mass-Media

Pentru a solicita acces in cadrul Clinica Angiomed va rugam transmiteti o cerere la media@angiomedica.ro.
Dupa analiza cererii va vom transmite un raspuns in cel mai scurt timp.


Reglementarea accesului mass-media în incinta unităţii sanitare

Reprezentanţii mass-media au obligaţia de a se prezenta la punctele de acces ale spitalului pentru identificare si pentru a lua legatura directa cu purtatorul de cuvant al institutiei. Receptia/ paza unităţii sanitare va solicita cartea de identitate şi/sau legitimaţia de serviciu si va anunţa purtătorul de cuvânt de prezenţa reprezentanţilor mass-media în incinta spitalului. Purtătorul de cuvânt va anunța managerul privind prezența reprezentanților presei în spital și scopul prezenței în unitate. Accesul în unitatea sanitară se face doar cu acordul managerului.

Reprezentanţii mass-media pot filma în spitale numai în spaţiile pentru care managerul şi-a exprimat acordul în mod explicit, iar intervievarea pacienţilor sau filmarea acestora se poate face numai în condiţiile legii.

Purtătorul de cuvânt va însoţi permanent reprezentanţii mass-media în incinta spitalului şi va avea grijă ca aceştia să fie echipaţi corespunzător cu halat şi papuci de unică folosinţă, precum şi cu ecuson. Purtătorul de cuvânt va interzice cu desăvârşire accesul reprezentanţilor mass-media în ATI, bloc operator, sterilizare centralizată, laboratoare, depozite de deşeuri medicale periculoase, staţie de oxigen, precum şi în orice altă zonă stabilită de managerul spitalului.

Acordarea interviurilor în cadrul spitalului

Interviurile în cadrul spitalului vor fi acordate de către managerul spitalului, purtătorul de cuvânt sau alte persoane desemnate de către managerul spitalului, cu respectarea drepturilor pacienrului si a demnităţii umane.

Fotografierea şi filmarea în cadrul spitalului

După ce managerul spitalului și-a dat acordul în mod explicit ca reprezentanţii mass-mediei să poată filma în anumite spaţii ale spitalului, purtătorul de cuvânt va însoţi reprezentanţii mass-media în incinta spitalului şi se va asigura că reprezentanții mass-media respectă decizia managerului spitalului privind locurile unde aceştia pot fotografia/filma.

În cazul în care reprezentanţii mass-media doresc intervievarea unui pacient, purtătorul de cuvânt se va asigura că pacientul îşi exprimă acordul privind intervievarea şi filmarea/fotografierea sa și că acest acord a fost exprimat și în scris. Purtătorul de cuvânt nu va fi tras la răspundere în cazul unor filmări cu camera ascunsă sau a unor interviuri înregistrate cu echipamente audio ascunse de către reprezentanţii mass-media. Postarea de către angajaţii spitalului, pe diferite canale de socializare, a fotografiilor sau filmărilor din interiorul spitalului, în care pot fi identificaţi pacienţi, aparţinători sau personal medical al unităţii sanitare, este strict INTERZISĂ.

Transmiterea informaţiilor către mass-media

Purtătorul de cuvânt va asigura periodic sau de fiecare dată când activitatea spitalului prezintă un interes public imediat, difuzarea de comunicate de presă, informări de presă, organizarea de conferinţe de presă, interviuri sau briefinguri.

Trasmiterea comunicatelor de presă se va face numai după obţinerea acordului managerului spitalului si a altor persoane implicate in ceea ce se comunica. De asemenea, necesitatea şi oportunitatea organizării de evenimente de presă (conferinţă de presă, briefing) se va decide impreuna cu managerul spitalului.

Medicii șefi de secţie, laborator, serviciu medical sau alți angajați ai unității sanitare care doresc să transmită informaţii către mass-media cu privire la activitatea desfăşurată o pot face doar cu acordul managerului spitalului. Acestia vor contacta purtătorul de cuvânt şi împreună vor decide modalitatea cea mai eficientă de a transmite informaţiile (fie elaborarea unui comunicat de presă, fie organizarea unei conferinţe de presă, masă rotundă, briefing).

În situaţia în care angajații spitalului participă la diferite evenimente (conferinţe, congrese) împlicând numele spitalului în calitate de partener al evenimentului respectiv, aceasta se va realiza în baza unor contracte de colaborare/parteneriat cu spitalul și cu informarea purtătorului de cuvânt despre acest lucru.

În cazul în care reprezentanţii mass-media solicită purtătorului de cuvânt informaţii verbal, acestea vor fi furnizate imediat în măsura în care acest lucru este posibil. Dacă difuzarea informaţiilor necesită timp, purtătorul de cuvânt poate solicita ca întrebările să-i fie transmise de către ziarişti în format electronic pentru a putea formula răspuns, în maximum 24 de ore.

Accesul mass media in sediul Clinica Angiomed se face doar in baza acordului scris prealabil.

Pentru a solicita acces in cadrul Clinica Angiomed va rugam transmiteti o cerere la media@angiomedica.ro.
Dupa analiza cererii va vom transmite un raspuns in cel mai scurt timp.

Pentru a contacta direct purtatorul de cuvant al Clinica Angiomed va rugam completati formularul alaturat.

Contact presa


    SUNA ACUM!