Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Istoric Angiomedica

În anul 2006, Clinica Angiomed – clinică cu trei paturi și sală de cateterism dotată cu C-arm, 3 cabinete de consultații cardiologie și chirurgie vasculară – își desfășura activitatea într-un spațiu închiriat. Clinica a fost ulterior achiziționată de Silva Trading, companie cu o vastă experiență în domeniul distribuției de produse medicale cardiovasculare.

Începându-și activitatea de import și distribuție de consumabile pentru cardiologia intervențională în anul 1997, Silva Trading s-a dezvoltat rapid. Astfel, încă din anul următor a devenit distribuitor exclusiv al produselor MEDTRONIC – SUA pentru România, și ulterior și pentru Republica Moldova.

Experiența în domeniu a fost definitorie pentru a visa la înființarea unui Spital de boli cardiovasculare privat. Asta se întâmpla în 2005 și a reprezentat tema mea pentru absolvirea EMBA”, declară ec. Cecilia Covrig, Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Angiomedica. Dezvoltarea unei instituții medicale specializate Datorită experienței Silva Trading, Clinica Angiomed s-a dezvoltat, ajungând ușor la un număr de 5 paturi – 2 pentru spitalizare continuă și 3 pentru spitalizare de zi – și trei cabinete de consultații. În plus, sub îndrumarea RENAR, în perioada 2007-2008, Clinica a devenit primul Laborator de explorări funcționale acreditat din România.

„Clinica Angiomed devenea neîncăpătoare pentru numărul de medici și pacienți, dat fiind faptul că actul medical strict specializat și de calitate devenea respectat de colectivitatea de pacienți adresabili. Astfel, în anul 2008 s-a achiziționat terenul din Str. Cosminului nr. 13, sector 2, și în 2009 am reușit să demolăm vechile clădiri de pe teren și să începem să ne gândim la proiectul de construcție a Spitalului”, susține doamna Ec. Cecilia Covrig.

Deși în perioada 2009-2012 conducerea Clinicii a muncit mult și a investit în consultanță și proiectare pentru obținerea de Fonduri Europene, întotdeauna s-a găsit un motiv pentru ca acest proiect să fie respins sau amânat pentru o sesiune viitoare. Acest fapt a determinat instituția medicală să realizeze prin forțe proprii această investiție „green field”.

Astfel, proiectul a fost finalizat în august 2016, funcționarea Spitalului Angiomedica debutând cu Ambulatoriul de cardiologie și chirurgie vasculară.

SUNA ACUM!