Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Diagnostic și terapii intervenționale

Unu din patru adulţi are o formă de boală cardiovasculară, dintre care cele mai dese sunt hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică şi ateroscleroza. Gravitatea acestor afecțiuni rezidă din faptul că la mulţi pacienţi, primul semn este un infarct miocardic sau un accident cerebral, ceea ce înseamnă că pacienții ajung prea târziu la medic.

De aceea, este foarte important ca diagnosticul rapid şi corect să fie oferit la timp. Pentru asta, medicii specialişti se folosesc de mijloace complexe de investigaţii cum sunt cele specifice cardiologiei intervenţionale.

În cadrul Secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica se efectuează proceduri minim invazive de diagnostic și tratament (intervenții coronariene și periferice).

Ce este cardiologia intervențională?
Cardiologia intervenţională, cea mai modernă soluţie atât în diagnosticarea afecțiunilor cardiace, cât și în tratarea lor minim-invaziv, care îmbină cardiologia şi chirurgia cardiacă, având numeroase beneficii pentru pacienţi.

Avantajele cardiologiei intervenţionale:

  • intervenţii rapide
  • proceduri efectuate cu anestezie locală
  • disconfort minim
  • durată de recuperare scurtă
  • durerea postoperatorie redusă
  • refacere rapidă dupa tratament

Primul pas spre un tratament potrivit este diagnosticul corect, pe care Secția de Cardiologie Intervențională Angiomedica îl oferă pacienților săi.

Cu ajutorul procedurilor minim-invazive precum coronarografie și arteriografie medicii specialişti reușesc identificarea cu mare precizie a zonelor cu probleme, pentru ca intervențiile ulterioare să aibă o rată de succes foarte mare, iar recuperarea pacientului să se facă rapid.

Coronarografia – este o metodă invazivă ce permite vizualizarea directă a arterelor care hrănesc muschiul inimii (artere coronare). Prin coronarografie, medicul cardiolog intervenţionist identifică într-o manieră precisă existenţa îngustărilor arterelor coronare, extensia şi severitatea acestora. Aceste îngustări ale arterelor inimii, numite şi stenoze coronariene sunt consecinţa aterosclerozei şi pun pacientul în peicol de infarct. În urma diagnosticului precis pus în urma coronarografiei se va alege metoda optimă de tratament.

Arteriografia – este un examen radiologic care permite vizualizarea directă a unei artere şi a ramurilor sale, precum şi studiul eventualelor anomalii ale teritoriului pe care îl iriga. O arteriografie se realizează prin injectarea într-o arteră a unui produs de contrast iodat şi este utilizată, în principal, pentru stabilirea diagnosticelor preoperatorii. Prin acest examen radiologic medicii pot preciza amplasarea vaselor şi a leziunilor şi obţin  informaţii importante cu privire la circulaţia sângelui prin vene şi artere. Arteriografia permite să se localizeze o îngustare arterială, un anevrism sau originea unei sângerări digestive. Prin această procedură se pot detecta şi unele malformaţii ale vaselor (angioame, fistule), leziuni traumatice şi patologiile ischemice, adică provocate de o întrerupere sau o diminuare a circulaţiei sangvine.

*Aceste proceduri minim invazive de diagnostic intervențional se fac sub anestezie locală, iar pacienții rămân în spital sub supraveghere medical.

Afecțiunile care se tratează cu ajutorul cardiologiei intervenționale sunt, în special, anomaliile vaselor de sânge și ale inimii care, în mod clasic, erau operate. Una dintre cele mai des întâlnite proceduri de tratament intervențional este angioplastia.

Ce înseamnă Angioplastia coronariană?

Această procedură minim-invazivă se realizeaza prin cateter şi este minim invazivă. Are o rata de succes de peste 95% şi o frecvenţă a complicaţiilor de maxim 1%. Stenozele coronariene sunt dilatate cu un balonaş special, iar dilatarea cu balon este urmată de implantarea unei endoproteze coronariene speciale numită stent coronarian. Stentul este un tub sub forma unei reţele metalice care are rolul de a menţine artera coronară deschisă şi de a permite un flux de sânge normal. Spre deosebire de stenturile metalice simple care prezintă un risc de reînfundare (restenoză) de 25%, stenturile impregnate cu subsţante antiproliferative reduc la 4-5% riscul restenozei.

Girată de experiența vastă, echipa medicală a spitalului de boli cardiovasculare Angiomedica poate gestiona următoarele proceduri medicale specializate:

  • coronarografie
  • arteriografie
  • aortografie
  • coronarografie coronariană cu stent pentru angina pectorală și infarct miocardic
  • angioplastie coronariană cu stent pentru angina pectorală și infarct miocardic
  • arteriografie periferică cu sau fără stent pentru arteriopatii ale membrelor inferioare și flebografii
  • arteriografie carotidiană cu angioplastie carotidiană cu stent
  • embolizari arteriale preoperatorii (tumori benigne și maligne, fibrom uterin etc.)
  • arteriografie cerebrală pentru diagnosticul bolilor neurologice, a tumorilor cerebrale
  • arteriografie renală cu angioplastie renală cu stent pentru pacienții cu hipertensiune arterială de cauza renală
  • arteriografii digestive cu embolizari arteriale pentru sângerari digestive
  • închidere de defect septal atrial (DSA) pentru adulți și copii
  • protezare valvulara aortica prin procedeu interventional (TAVI)
  • implantare de rezervor pentru durere în boala oncologică (chemoinfuzie intro-arterială)

buton-programare-online

SUNA ACUM!