Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Coronarografia – Angiografia coronariana

Prin coronarografie se aplica o procedura medicala bazata pe raze X cu ajutorul careia poate fi diagnosticata starea arterelor coronare. Injectarea vaselor cu substanta de contrast permite vizualizarea acestora pe ecranul angiografului, astfel incat medicul specialist sa poata identifica vasele de sange ce prezinta stenoze, precum si cat de severa este ingustarea respectiva. Fiind vorba de o procedura de diagnostic invaziva, coronarografia se realizeaza cu anestezie locala, in sala operatorie de angiografie, cu spitalizare de 24 de ore.

Programati acum un consult si puteti beneficia de promotia lunii pentru pachetul de Coronarografie Angiomedica

Pacientul ramane in pozitia intins pe durata procedurii, fiind in permanenta constient. Anestezia se efectueaza la nivel local, in zona radiala (incheietura mainii) sau in zona inghinala (radacina coapsei), astfel ca pacientul nu simte nicio durere. In artera radiala sau femurala se introduce o canula, ce permite apoi introducerea unor sonde foarte fine (catetere), pana la arterele coronare, pentru injectarea substantei de contrast. Medicul evalueaza, astfel, imaginea vaselor, care sunt cele afectate si in ce proportie este prezenta stenoza. Procedura dureaza, in medie, 30 de minute si este finalizata prin scoaterea cateterelor si pansarea zonei de acces. Pacientul ramane intins, fara sa miste mana sau piciorul unde s-a realizat interventia, urmand sa fie externat in ziua urmatoare.

coronarografie-angiografie-coronariana

Coronarografia reprezinta unica modalitate de diagnostic prin care poate fi vizualizat si evaluat aspectul vaselor de sange de la nivelul inimii. In urma investigatiilor cardiologice uzuale, specialistul cardiolog decide daca este necesara coronarografia. Desi este o procedura invaziva, angiografia coronara nu doare si prezinta riscuri reduse, care depind in mare masura de starea de sanatate si varsta pacientului.

O coronarografie este indicata in principal pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare, cea mai frecventa fiind cardiopatia ischemica si afectiunile asociate cu aceasta. Cu ajutorul acestei proceduri, medicul poate stabili care este cea mai indicata cale de tratament, de la tratamentul medicamentos pana la interventia chirurgicala, in functie de proportia in care sunt prezente stenozele la nivelul arterelor.

Pacientului ii este recomandat sa nu manance in dimineata interventiei si sa isi ia medicamentele obisnuite (cu anumite exceptii care vor fi precizate de catre medic). Riscurile post-operatorii cele mai frecvente sunt vanataile sau sangerarile la nivelul zonei de interventie, reactiile alergice sau tulburarile cardiace fiind mult mai rare. Si pacientii alergici la substanta de contrast pot beneficia de coronarografie, prin administrarea unui agent desensibilizant.

Programati acum un consult pentru Coronarografie Angiomedica folosind formularul de mai jos. In scurt timp un specialist Angiomedica va va contacta pentru stabilirea tuturor detaliilor programarii dumneavoastra


    SUNA ACUM!