Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Investigatii imagistice Ecografie

Ecografia este o metoda de imagistica medicala ce utilizeaza ultrasunete pentru a facilita vizualizarea diferitelor structuri si organe interne ale corpului uman. Prin intermediul imagisticii medicale si in special prin examenul ecografic pot fi determinate in timp real dimensiunile si structurile organelor interne si pot fi evidentiate anumite leziuni ale acestora.

In cadrul Spitalului Angiomedica se pot realiza urmatoarele tipuri de ecografii:

  • Ecografie abdominale / pelvis
  • Ecografie doppler artere renale
  • Ecografie doppler venos / arterial
  • Ecografie doppler carotide si vertebrale

Pregatire pentru examinare

Pacientul ce se va prezenta pentru un examen ecografic trebuie sa respecte urmatoarele indicatii:

  • ecografie abdominală – pacientul nu trebuie să consume alimente, băuturi acidulate sau cafea cu cel puţin 6 ore înainte de investigaţie, deoarece conţinutul gazos intestinal trebuie să fie redus astfel încât să permită vizualizare adecvată a structurilor interne. În schimb, este recomandat consumul a 1 – 1,5 litri de apă sau ceai înainte de examinare, iar cina din ziua precedentă nu trebuie servită mai târziu de ora 18:00 sau 19:00. De asemenea, nu trebuie consumate dulciuri cu 24 de ore înainte de consultaţie, sau alimente care fermentează (iaurt, prăjeli, fasole, prune)
  • ecografie pelvină – pentru aceasta investigaţie este indicat ca pacientul să consume 1 litru de apă cu o oră înainte de investigaţie, astfel încât vezica urinară să fie plină şi să permită vizualizarea cât mai precisă a organelor interne.

Cum se desfăşoară consultul ecografic?

In timpul examenului ecografic pacientul este asezat comfortabil, pe spate si cu partea abdominala libera de imbracaminte. Zonele de investigat vor fi acoperite cu un gel special ce favorizeaza patrunderea ultrasunetelor. Prin miscarea sondei ecografice peste zonele de interes medicl poate vizualiza in timp real structurile interne ale organismului.

Beneficii insemnate

Intrucat ecografia este o metoda de diagnostic rapid, noninvaziv si nedureroasa, aceasta are o larga aplicabilitate permitand investigatii medicale complete in cel mai scurt timp.
Folosind exclusiv undele ultrasunete, ecografia are marele avantaj de a evitata efectele nocive ale razelor X.

Pentru efectuarea unei ecografii nu este necesară spitalizarea, examinarea durează între 15 – 30 de minute, iar pacientul primeşte rezultatul pe loc.

Exista riscuri sau efecte adverse?

Ecografia este o metodă de diagnostic complet sigură, nu are niciun fel de efecte adverse, fiind accesibila oricarui pacient.


Pentru a programa o investigatie ecografica va rugam completati formularul de mai jos pentru a putea fi inregistrati si programati. Dupa transmiterea solicitarii online veti fi contactat de un consilier medical al Spitalului Angiomedica pentru detalii si confirmarea programarii dumneavoastra.

Va multumim si va asteptam la Spitalul Angiomedica – Click aici pentru a vedea locatia pe harta.


Formular programare online

    SUNA ACUM!