Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

HeartTeam Angiomedica

HeartTeam – medici de excepție a căror datorie este să știe ce ai pe inimă

HeartTeam -Angiomedica este formată din medici supra-specializați, cu experiența și expertiza necesară tratării unor pacienți cu afecțiuni cardiovasculare complexe. Scopul acesteia este de a realiza intervenții chirurgicale minim-invazive la care participa o echipa , nu doar o singura specialitate , respectiv : cardiolog intervenționist, chirurg cardiac , chirurg vascular si cardiolog diagnostician , impreuna cu medicul anestezist.
Tot acest demers al Angiomedica are ca misiune grija față de pacient și oferirea celei mai avantajoase metode de terapie și tratament, cu recuperare rapidă de 3-5 zile în loc de 10 zile.
De asemenea, grija Angiomedica continuă și post-operator pe baza de vizite regulate la medicul cardiolog desemnat să îl supravegheze pe pacient pe o perioadă variabilă în funcție de afecțiunea de care a sufera.

De ce HeartTeam?

Pacienții cu boli cardiovasculare au patologii complexe , cu risc crescut de mortalitate. Intervențiile terapeutice disponibile au la baza tehnologii inovatoare ce necesită eforturi multidisciplinare.
La nivel global s-au creat aceste echipe dedicate inimii pentru abordarea cazurilor cardio-chirurgicale de către o echipă a inimii (HeartTeam) si acesta a devenit standardul de îngrijire in spitale specializate.
Ce este și când se recomandă
Așa cum o spune și numele, #HeartTeam este o echipă de medici cardiologi si chirurgi supra-specializați în identificarea corectă, diagnosticarea și tratarea pe cale chirurgicală minim invaziva a unor afecțiuni cardiovasculare cu grad mediu sau complex.
Într-un studiu internațional publicat în 2020 este evidențiat rolul diferențiator între diagnosticele puse de un singur medic cardiolog intervenționist, cardiac și o echipă formată din minim 3 medici. Tratamentul recomandat de #HeartTeam pentru pacienții cu boală coronariană multivasculară a fost diferit de cel al cardiologului intervenționist care a tratat inițial până la 30% din cazuri.

Care este rolul

Scopul #HeartTeam este să intervină acolo unde o singură specializare nu poate face față cazului respectiv. În cadrul HeartTeam care analizează multidisciplinar dosarul pacientului (anamneză, analize, teste etc.) propune un protocol de tratament specific pacientului în cauză, astfel încât acesta să plece acasă la numai 3-5 zile după operatie.
Bypass aorto-coronarian simplu sau dublu și bypass aorto-coronarian cu plastie de valvă mitrală sunt câteva exemple de intervenții ce pot fi realizate cu succes de către HeartTeam Angiomedica.
Cine face parte din echipă.

Dr. Adrian Linte – medic primar cardiologie intervențională. Peste 8.000 de proceduri diagnostice, 5000 de angioplastii, proceduri DSA , VDS, PFO . Stagii de pregătire: cardiologie intervențională (Italia), TAVI (Franța si Ungaria), abord radial cardio intervențional (Israel) . Membru al Grupului de Cardiologie al Societății de Cardiologie Intervențională Europeană.

Prof. Dr. Zoltan Galajda – medic primar chirurgie cardiovasculară, Doctor în Științe Medicale în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica. Prof. Dr. Galajda deține multiple supraspecializări și competențe din domeniul chirurgiei cardiovasculare obținute la Paris, Tel Aviv și Budapesta. În decursul anilor a condus mai multe echipe de chirurgie cardiovasculară atât în România, cât și în străinătate în spitale publice si private.
Cazuistica Prof.Dr.Galajda însumează mii de intervenții chirurgicale clasice și minim-invazive. A fost invitat la o serie de congrese în Europa pentru a susține prelegeri despre plastia de valvă mitrală, intervențiile de off-pump.

Dr. Victor Prisăcari – medic specialist chirurgie cardiovasculară. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cu specializare în Chirurgia Cardiovasculară. A obținut de zeci certificări naționale și internaționale în Chirurgia cardiovasculară pediatrică, boli cardiace congenitale,chirurgie vaasculara și endovasculară. A profesat pentru mai bine de 10 ani în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, continuând să opereze pentru aproximativ 3 ani la Spitalul de Urgență pentru copii ”Grigore Alexandrescu”, București și ulterior în cadrul Spitalului St. Thomas, Londra (Marea Britanie) și BMI Ross Hall Hospital, Glasgow (Scoția).

Dr. Ana Maria Mitrică – medic specialist cardiologie, cu competență ecografie cardiacă, ecografie Doppler vascular, precum și ecocardiografie transesofagiană (specială). Are o experiență de peste 10 ani în depistarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Absolventă a Facultății de Medicină si Farmacie(UMF) Iași, cu studii și participări la diverse congrese naționale și internaționale.

Ce intervenții se realizează
Bypass aorto-coronarian simplu sau dublu și bypass aorto-coronarian cu plastie de valvă mitrală , pe cord batand,by-pass prin minitoracotomie, plastie valvulara , precum si proceduri complexe in care sunt incluse si angioplastii sau dilatari coronariene , sunt câteva exemple de intervenții ce pot fi realizate cu succes de către HeartTeam -Angiomedica.

Ce trebuie să facă pacientul
Dosarul pacientului ce trebuie să includă cele mai recente analize și investigații. Vă recomandăm ca în seara dinaintea vizitei la medicul specialist să vă pregătiți o fișă cu toate simptomele pe care le-ati experimentat.

Durata
Analiza dosarului pacientului este de aprox. 5-7 zile de la data primirii rezultatelor analizelor și investigațiilor recomandate de către medicul specialist.
Modalități de plată și decontare:
◼ Plata în 6 rate prin Card Raiffeisen și Card Avantaj
◼ Plata în 2 rate: avans la programare și rest de plata la internare prin : numerar, transfer bancar sau card.
◼ Bilet de trimitere decontat de CASMB si coplata.
◼ Dovada asigurării de către NHS (Casa Națională de Asigurări a Marii Britanii);
◼ Asiguratori privați: Allianz Tiriac, NN Asigurări, Signal Iduna, Generali, Asirom, Euroins


    SUNA ACUM!