Angiomedica – Spital de Cardiologie si Boli Cardiovasculare

Programari : Luni-Vineri 8AM - 8PM / Sâmbătă: 9AM - 14PM
   : Proceduri: 031-109-01-30 Ambulator: 031-109-01-31 sau 031-9995

Full Width FAQs

This is some basic text information about the FAQs page. You can leave it empty if you do not want to display this information. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Intrebari Frecvente

Care sunt mijloacele de prevenire a bolilor cardiovasculare?

Lipsa de exerciții fizice, o dietă săracă și alte obiceiuri nesănătoase pot avea efecte negative de-a lungul anilor. Indiferent de vârstă dumneavoastră trebuie să știți că există niște pași simpli pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Alegeți un plan de alimentație sănătoasă. Alimentele pe care le consumați pot scădea riscul de apariție a bolilor de inimă și accident vascular cerebral. Este indicat să consumați multe fructe și legume, fibre, pește, nuci sau semințe și să limitați băuturile îndulcite cu zahăr și carnea roșie.

Fiți activ fizic. Mișcarea este foarte importantă pentru a avea o inimă sănătoasă. Recomandat este să faceți exerciții fizice în fiecare zi, în special activități de întărire a mușchilor. Copiii ar trebui să aibă cel puțin 60 de minute de activitate în fiecare zi.

Nu fumați și evitați fumatul pasiv.

Cunoașteți istoricul medical al familiei. Având o rudă cu boli de inimă crește riscul ca și dumneavostră să suferiți de o afecțiune. Informați-vă medicul despre eventualele probleme de inimă pe care le aflați din familie.

Reduceți stresul. Stresul pe termen lung determină o creștere a frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, care poate deteriora pereții arterei.

Informați-vă despre semnele de avertizare privind un atac de cord și un accident vascular cerebral. Nu toată lumea asociază amorțeala bruscă cu un accident vascular cerebral sau o durere toracică severă cu un atac de cord. Simptomele atacului de cord la femei pot fi diferite de bărbați.

În final, nu uitați să mergeți periodic la control!

Ce sunt artimiile?

Aritmia cardiacă reprezintă un grup de afecțiuni în care bătăile inimii sunt neregulate, prea ”leneșe” sau prea rapide. Aritmiile apar atunci când semnalele electrice coordonează bătăile inimii nu funcționează corect. Pentru o persoană cu o inimă sănătoasă, această ar trebui să aibă o frecvență cardiacă între 60-100 bătăi pe minut în timpul odihnei.

Multe aritmii cardiace sunt inofensive. Cu toate acestea, dacă acestea sunt deosebit de anormale sau sunt rezultatul unei inimi slabe sau deteriorate, aritmiile pot provoca simptome grave și chiar potențial letale.

Aritmiile sunt împărțite în: bradicardie (bătaie înceată a inimii), tahicardie (bătăi rapide), fibrilație (bătăi neregulate).

Unele aritmii nu au simptome associate cum ar fi amețeala, problemele de respirație și palpitațiile.

Care sunt cauzele infarctului miocardic?

Infarctul miocardic sau atacul de cord apare atunci când fluxul de sânge către inimă este blocat, cel mai adesea prin acumularea de grăsimi, colesterol și alte substanțe care formează o placă în arterele care hrănesc inima (arterele coronare). Fluxul de sânge întrerupt poate afecta sau distruge o parte a mușchiului cardiac.

În timpul unui atac de cord, una dintre aceste plăci se poate rupe formand in jurul sau un cheag de sânge care poate bloca partial sau complet fluxul de sânge prin arteră coronară. O altă cauză a unui atac de cord este un spasm al unei artere coronare care oprește fluxul de sânge către o parte a mușchiului inimii.

Când să merg la control la cardiolog?

Din păcate, mulți pacienți merg la medicul cardiolog pentru un control doar atunci când cumuleaza o serie de simptome care ii alerteaza, insa atunci boala cardiovasculara este deja instalata si trebuie tratata. Pentru preventie, avand in vedere ca in Romania exista un procent tot mai mare al persoanelor de peste 40 de ani cu afectiuni cardiovasculare, medicii recomanda un control annual al tuturor celor care depasesc aceasta varsta, ba chiar si mai devreme in cazul celor care fumeaza, au un istoric medical specific in families au care consuma alcool recvent. Este foarte important să ne supunem unui control medical la medical cardiolog cand avem colesterol ridicat, tensiune arterială crescută sau fluctuații mari de greutate.

Există însă și alte simptome ale bolilor de inimă pe care trebuie să le avem în vedere: oboseala excesiva, durere sau disconfort în piept, durere sau disconfort care se răspândește în umeri, gât, brațe sau maxilar, dureri toracice intense, dificultăți de respirație, amețeli sau leșin, slăbiciune sau oboseală inexplicabilă, puls rapid sau neregulat, palpitațîi, anxietate.

De ce sa accesati serviciile medicale oferite de Angiomedica

Limitarea riscului de infecții intraspitalicești.

Igenizarea spațiului cu lampi UV si nebulizator , precum și monitorizarea acestuia și a personalului medical de către medicul epidemiolog, confirmă atenția acordată și limitarea riscului de infecție intraspitalicească.

Personal medical care acoperă toate palierele profesionale.

În cadrul Spitalului Angiomedica lucrează, în prezent, 40 de angajați și 25 de colaboratori, personal medical de specialitate, personal medical sanitar, infirmiere și personal propriu administrativ.

Echipa medicală de excepție.

Medicii Angiomedica sunt profesori doctori, conferențiari, medici primari și specialiști cu competențe internaționale.

Independență energetică.

Pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune condiții independent de mediul extern, Spitalul beneficiază și de conectarea integrală a acestuia la un generator de mare putere.

SUNA ACUM!